Kråktjärn är en plats, en studio och ett skivbolag med stort hjärta för det lilla.

Välkommen till vår oas vid Kråktjärn, en lite sjö och inspirationskälla belägen mitt i den Västmanländska skogen, helt off-grid, med tillgång till den ljuvligaste av tystnad och trädens lugnande sus. Vi kultiverar växtlighet och mat men framför allt musik, musik och MUSIK! Vi förlitar oss på solens energigivande strålar och den mustiga jordens rika liv för att hållbart utöva vår passion. Här finner du en plats att föreviga din musik på skiva, video eller det sällsamma lugnet att repetera i. Vi har inrymt våra kreativa tillhåll i röda små stugor med värmande braskaminer och trasmattsbeklädda trägolv. På Kråktjärn lunkar tiden på i egen takt och vi älskar storheten som finns inrymd i det enkla, nära och personliga uttrycket. I vår skivkatalog finner du solospelmän, smala insnöade traditioner samt mindre kollaborationer med stora drömmar.

Vår mission och vision

Vi älskar kultur med hållbarhet i fokus, att få frön och idéer att växa och att ingå i ett kreativt kretslopp. Med solpaneler driver vi vår studio och vi värnar om att göra ett så litet fotavtryck som möjligt genom hela den kreativa processen i vår musikproduktion. Om du besöker oss på Kråktjärn bjuds du sannolikt på vegetarisk mat från vår egen odling och mellan tagningarna kan du dricka skånerost i trädgården mellan äppelträd, kryddträdgård och prunkande blomsterrabatter. Vi lever nära skogen och spelar in efter årstidens växlingar. På vintern är dagarna kortare, således också möjligheten till sol som driver vår studio, men på sommaren kan vi spela in dygnet runt. Vi är också mobila med vår studio och kan spela in där du önskar.

Vårt mål är en mer hållbar musikproduktion med så stort avtryck som möjligt musikaliskt, men med så få fotspår som möjligt i vår klimatpåverkan!

/Fredrik & Josefina